top of page
20210823 Hallingspranget Syningen. Foto Lars Storheim-31.jpg

Høstflyt

Høsten er kanskje den fineste årstiden for sykling på fjellet! I Hallingdal finner du stiene som gjør høstturen komplett – enten du foretrekker ferske doseringer i skogen eller episke høyfjellsstier i følge med lommekjente guider. Vi har laget en liten oversikt med de viktigste nyhetene og beste tipsene, for deg som foretrekker å tilbringe høsten på to hjul.  

HØSTENS HØYDEPUNKTER:

20211004 Stisykling Gol - Foto Lars Storheim-4.jpg

#1 Ta familien med på flytstisykling! 

Stisykling på tilrettelagte stier den perfekte familieaktiviteten for høstferien. Her kan alle ha det gøy – uansett nivå. Vi har samlet noen tips for deg som har lyst til å komme i gang med stisykling. Start med å bygge basisferdigheter i ett av Hallingdals fantastiske familievennlige stisentre og fortsett utviklingen i en av de mange heis- eller shuttlebaserte flytstiene. Her er det bare å kose seg i naturens berg-og-dal-bane!

Sjekk ut listen over Hallingdals beste flytstier her!

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal620200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-_

#2 Høyfjellssykling = høsteventyr

Høstsesongen er virkelig årstiden for å utforske Hallingdal episke høyfjellsstier. Fargene er på sitt fineste, utsikten er uendelig, og det samme er flyten på de fine stiene over tregrensen.

Gjuvarunden på Golsfjellet og Trommenattrunden på Nesfjellet er klassikere for øvede syklister som mestrer sykling på smalsti. For familien anbefaler vi å sjekke ut denne fine rundturen fra kafé til kafé på Nesfjellet

20210926 Hallingdal RIDES på Geilo med Anders Backe - Foto Lars Storheim-3.jpg

#3 Ta heisen opp, og nyt flyten ned!

I Hallingdal finner du de lengste og råeste flytstiene i Norge, og det er rik mulighet for å teste ut heis og shuttlebasert sykling i høstferien:

  • Heisen i Hemsedal er åpen fra 30.9–8.10

  • På Geilo kjører heisen helger frem til høstferien og hele uken ml. 30.9–15.10

  • Det kjøres shuttlebuss på Høgevarde og i Nesbyen hele høsten.

Her kan du lese om heis- og shuttletilbudet i Hallingdal!

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal1420200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-

#4 Finn stiperlene med en lokal guide

Vil du være sikker på å treffe blink med høstturen anbefaler vi å sykle med en lokal guide. 


Guidene kjenner til alle de skjulte stiperlene, og kan stå for alt det praktiske rundt dagen, så alt du trenger å tenke på er å nyte hvert sekund på sykkelen.

Vi har samlet en oversikt over sertifiserte sykkelguider i Hallingdal.

2020-10-03_Hallingdal_Pumptrack_Series#4_Flå24.jpg

#5 Hang-out i pumptracken

Pumptracken er den perfekte oppvarmingen til en dag i sykkelsetet – eller for å finpusse teknikken for flytstisyklingen. 

 

I Hallingdal finner du hele 5 asfalterte pumptracks og flere ferdighetsparker. Alle er sentralt plassert – og best av alt: det er kort vei til både brus og soft-is!

Her finner du oversikt over pumptracks i Hallingdal!

Stioversikt

HØSTENS STIFAVORITTER

Nesbyen

Den Ravinde

"Norges beste sti?" Spurte magasinet Terrengsykkel da de besøkte Nesbyen i 2019. Dette er definitivt en must-try for alle dedikerte syklister.

Flå

Battlescar

Battlescar smyger seg nedover fjellsiden med fabelaktig utsikt over naturen på Høgevarde, og utallige lekne og kreative elementer fra stikunstnerne i World Trail.

Ål

Bråtabakkjin

Her får du 1,7 km med rødgradert "air flow" på Ål. Bråtabakkjin har masse store doseringer, alternativlinjer og airtime – rett ved Ål sentrum!

Hemsedal

Sentrumsstien

Den ultimative terrengsykkelstien? 7 km rødgradert sykkelmoro med hopp, store doseringer, slabs og rå flyt

Gol

Hallingmo Stisenter

Norges mest sentrale stisenter! Her finner du både familievennlige ferdighetsløyper, hopplinjer, flyt og pumptrack – bare et steinkast unna Gol sentrum.

Geilo

Vestlia Sykkelpark

Rå sykkelpark rett ved Vestlia resort. Stor asfaltert pumptrack, 5 hopplinjer og et stort nettverk av tilrettelagte stier for hele familien!

FINN STIENE

Trailguide

TIPS FOR FAMILIER

  1. Planlegg turen og velg graderte stier med rett vanskelighetsgrad. For familier anbefaler vi grønne og blå stier.

  2. Stier med grønn gradering er egnet for helt ferske syklister. Blågraderte stier passer for syklister med litt erfaring på terrengsykkel.

  3. Grønn- og blågraderte stiene kan sykles med en vanlig terrengsykkel. Dempergaffel er ikke noe must, men kan gi bedre mestringsfølelse.

  4. Sørg for at sykkelen din er i god stand og at særlig bremser fungerer optimalt. Er du i tvil – spør en kvalifisert sykkelmekaniker.

  5. Start turen nærmest mulig stien. Lang og kjedelig transportvei kan drepe motivasjonen hos de minste før moroa har begynt.

  6. Start forsiktig ut! Velg kortere turer og kjør hellere flere runder. Lengde og ambisjonsnivå kan skrus opp i takt med at sykkelferdighetene øker. 

  7. Ta rikelig med pauser. Ha med vann og litt sjokolade i sekken.

  8. Vurdert en sykkelinstruktør for hele familien? Med litt tips og veiledning vil progresjonen øke markant. 

bottom of page