top of page

Stiåpning i Nesbyen: TyttebærTrøkket

– Tilbudet i Norges sykkelhovedstad bare vokser og vokser. Stibyggerne i Trailhead Nesbyen har jobbet gjennom hele høsten og våren, og til helgen kan sperrebåndene på "TyttebærTrøkket" endelig fjernes. Stien har rød/krevende vanskelighetsgrad, og med den nye stien sluttføres første fase av stisenteret ved Trytetjern, som fra før har stier med grønn/lett og blå/moderat vanskelighetsgrad. Hallingdal Rides har testet stien, og det kan trygt sies at syklister med litt ferdigheter har noe å glede seg til!

 

Nesningene har blitt godt vant med stiåpninger de siste årene, og i år er kommer første åpning allerede før sommerferien. Dermed blir det ekstra mye å glede seg til for syklister som besøker Hallingdal i sommer.

TyttebærTråkket er en skikkelig all-inclusive! Om du, som meg, liker en miks av nedoverflyt med velbygde dosering og morsom, utfordrende "cruxing" i klatringene, så er dette stien for deg!

Hallingdal Rides testpilot, Magnus Grönberg fikk en eksklusiv gjennomkjøring før åpninger og er full av lovord:

– «TyttebærTråkket er en skikkelig all-inclusive! Om du, som meg, liker en miks av nedoverflyt med velbygde dosering og morsom, utfordrende "cruxing" i klatringene, så er dette stien for deg! Det er akkurat slik her jeg tenker at sykling i Canada og Nord-Amerika ser ut. Tilrettelagt men fortsatt naturlig og utfordrende. På TyttebærTråkket har man ofte følelsen av å sykle på vanlig tursti, men syklingen er enda kulere – og ikke minst raskere. Det kjennes ut som man er på «eventyr», selvom stien ligger sentralt plassert ved Trytetjern.»

Med doseringer som dette og stedegne blir det masser, blir det rikelig å glede seg til for terrengsykkelentusiastene. Foto: Lars Storheim


 

Fakta om TyttebærTrøkket:

Lengde: 1,4 km

Høydeforskjell: +39/-41 m

Vanskelighetsgrad: Rød/krevende

Beliggenhet: Trytetjern, Nesbyen

Adkomst: Parker ved Trytetjern. Inngang til stien er via TryteTrøkket. Stien starter lengst inne.
Comments


bottom of page