Hemsedal Flytsti

Hemsedal

Her er det bare å la sykkelen flyte gjennom kuler og store dosering i alpine omgivelser.

Er dette den ultimative flytstien?

Blå flytsti i Hemsedal er en morsom sykkelløype på 6 km som passer for de fleste terrengsyklister. Løypa har jevn helning med doseringer, kuler – og de flinkeste syklistene kan til og med finne små hopp i siden av løypa. Overflaten er kompakt og stien kan sykles i all slags vær. Flytstien er utformet med tanke på progresjon, og vi anbefaler at du starter rolig ut og gradvis øker farten etter hvert som du blir bedre kjent med løypa. Har du akkurat lært å sykle eller er du helt fersk på terrengsykkel? Da bør du varme opp med stiene i Tottelia.

Når du føler deg trygg på å sykle kuler og doseringer er du klar for første turen i flytstien! Løypa kan sykles med de fleste typer terrengsykler, så lenge sykkelen er i god stand og har gode bremser.

For de som ønsker å sykle flere runder i høyden, er det bygget retursti til Fjellkafeen, som gir en runde på 2,3 km.

Siste delen av flytstien bygges gjennom sommeren, og hele stien skal etter planen stå ferdig i september. Det er anlagt en midlertidig returløype fra Tindenheisen til bunnen av stolheisen. Denne er tidvis litt brattere enn flytstien og grusen kan være noe grovere og løsere enkelte steder. Vi anbefaler derfor familier med små barn og ferske syklister å være særlig varsomme på dette strekket. Det er ingen skam å trille sykkelen over de vanskeligste seksjonene!

Stien starter fra toppen av Hollvin Express. Se priser og åpningstider her: https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/hemsedal/sommer-i-hemsedal/oppettider/Stifakta

6

kilometer

500

høydemeter

graderingsskilt-blå.jpg

Middels

Finn stien

images.jpg

Foto og video

1/1