De 10 største høydepunktene i 2021

- Den første snøen har kommet til Hallingdal, og sykkelsesongen synger på siste verset. I 2021 har det vært mye å glede seg over for sykkelfolket. Vi har samlet sesongens 10 største høydepunkter og løfter sløret for et par av neste års nyheter.#1 42 km nye stier

Hallingdal er blant de hardest satsende terrengsykkelregionene i Europa, og utviklingen har gått i ett de siste årene. I 2021har regionen satt en soleklar norgesrekord i stibygging, med ferdigstilling av mer enn 42 km ny sti (!). Flytstiene har gjort sitt inntog i Hallingdal, og i år sto 3 gigantiske fyrtårnsprosjekt klare. Det dreier seg om Hallingspranget (17 km) i Nesbyen, Flow Motion (4 km) på Geilo og Blå Flytsti i Hemsedal (10 km). I tillegg startet både Ål og Gol sin utvikling av sentrumsnære stisentre, og på Flå bygges det nye stier og anlegg i stor stil både på Turufjell og Høgevarde.

Foto: Lars S. Storheim


#2 Arrangementer

Hillbilly Huckfest var tilbake for fullt, med 500 deltakere og sommerens beste festivalstemning. Sykkelkonkurransene våknet også av koronadvalen, med NM i Enduro på Nesbyen. Sjeldent har det vært så god stemning, som da syklistene endelig kunne line mellom sperrebåndene i Norges Enduro-hovedstad.


#3 Hallingdal Pumptrack Series 2021

Vi blir aldri lei av å følge små og store, ferske og proffe syklister som battler det ut i pumptracken. I årets serie var det ny deltakerrekord og skyhøyt nivå på syklingen. Størst jubelbrøl gikk til Eine på 4 år, da han la alt igjen på pumptracken i Nesbyen. Årets prestasjon må være Annika Pettersen, som med nesten utenomjordisk presisjon og fart tok 4 strake pumptrackseire. Dette blir vanskelig å toppe i 2022 – men gjett om vi skal forsøke...

Foto: Magnus Grönberg.


#4 Menneskene

Når man utvikler rå sykkelanlegg dukker det også opp masse rå folk. Vi har gjennom året vært så heldige å få rulle med både stibyggerlegender, skikjendiser og noen av landets raskests stisyklister. Vi gleder oss til å møte nye og gamle sykkelkompiser på stiene i Hallingdal neste år!


#5 Bedre informasjon

Med ytterligere 42 km med sykkelstier er det trygt å si at stinettverket i Hallingdal begynner å bli omfattende. Derfor er det også et økende behov for å gi syklistene god informasjon om vanskelighetsgrader og hvor man finner de kvalitetsikrede stiene. Arbeidet med skilt, kart og portaler er fortsatt i tidlig fase og syklister kan se frem til flere nye informasjonspunkt i 2022. Hallingdal har også inngått et langsiktig samarbeid med Hallingdal-foretaket Trailguide AS, som skal sikre topp kvalitet på den digitale informasjonen.