top of page
2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal1420200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-

Høstflyt

Høsten er kanskje den fineste årstiden for sykling på fjellet! Luften er frisk og landskapet en fargeeksplosjon i oransje, gult og rødt. I Hallingdal finner du stiene som gjør høstturen komplett – enten du foretrekker ferske doseringer i skogen, eller episke høyfjellsstier i følge med lommekjente guider. Vi har laget en liten oversikt med de viktigste nyhetene og beste tipsene, for deg som foretrekker å tilbringe høsten på to hjul.  

TOPP-5 FOR HØSTFERIEN:

Photo_Jon_Hunnålvatn Tøn-8568.jpg

#1 Sjekk ut en av høstens stinyheter 

Stiutviklingen i Hallingdal er eksplosiv, og tradisjonen tro er høsten årstiden for stiåpninger. Har du rukket å teste Hallingdals største pumptrack på Turufjell, eller rykende ferske Battle Scar på Høgevarde?

I Hemsedal kan du for høstferien varme opp med høyfjellssykling i Broadway og High Line, før du sette utfor kilometervis med flyt.


Eller hva med  en dag i sykkelparken på Geilo, hvor man til høstferien har hele 4 nye stisegmenter langs fjorden klare! 

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal620200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-_

#2 Høyfjellssykling = høsteventyr

Høstsesongen er virkelig årstiden for å utforske Hallingdal episke høyfjellsstier. Fargene er på sitt fineste, utsikten er uendelig, og det samme er flyten på de fine stiene over tregrensen.

Gjuvarunden på Golsfjellet, som i fjor har blitt rustet opp og skiltet, er virkelig en høyfjellsklassiker i Hallingdal. Du kan også sjekke ut hvorfor Trommenattrunden på Nesfjellet har fått tilnavnet "The Classic" eller sykle indrefileten på Ål: Primhovda.

 

Sykling på høyfjellet krever gode navigerings- og sykkelferdigheter. Ta med en lokal guide – så er du nesten garantert en vellykket dag i sykkelsetet!   

20210926 Hallingdal RIDES på Geilo med Anders Backe - Foto Lars Storheim-3.jpg

#3 Ta heisen opp, og nyt flyten ned!

I Hallingdal finner du de lengste og råeste flytstiene i Norge. Her ser du hvor heisen kjører i høstferien!

Silverstone i Hemsedal frister med 8 km av Norges største doseringer og rollers. Nå kan du i tillegg starte turen med en runde på høyfjellet hvor stiene Broadway og High Line åpner til høstferien. Heisen kjører hele uke 40. 

 

På Geilo kan du velge mellom 4 heisbaserte stier – bla. Flow Motion og de nyoppussede klassikerne Gold Digger og Anaconda. Heisen kjører hele uke 40 og 41.

 

På Nesbyen får du kanskje Norges beste shuttelbaserte sykling. Prøv en av Europas lengste stier: Hallingspranget. For de som foretrekker litt røffere terreng er Den Ravinde på Østsida allerede en ny-klassiker. Shuttlebussene i Nesbyen kjører hele høstferien.

Mer om heis og shuttle her.

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal1420200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-

#4 Finn stiperlene med en lokal guide

Vil du være sikker på å treffe blink med høstturen anbefaler vi å sykle med en lokal guide. 


Guidene kjenner til alle de skjulte stiperlene, og kan stå for alt det praktiske rundt dagen, så alt du trenger å tenke på er å nyte hvert sekund på sykkelen.

Vi har samlet en oversikt over guidesselskapene i dalen. Alle er som minimum sertifisert etter grad L1 i den nasjonale guideutdanningen, så du kan være trygg på å få en skikkelig fagperson med på tur. 

#ridewithguide 

2020-10-03_Hallingdal_Pumptrack_Series#4_Flå24.jpg

#5 Hang-out i pumptracken

Pumptracken er den perfekte oppvarmingen til en dag i sykkelsetet – eller for å finpusse teknikken for flytstisyklingen. 

 

I Hallingdal finner du hele 5 asfalterte pumptracks og flere ferdighetsparker. Alle er sentralt plassert – og best av alt: det er kort vei til både brus og soft-is!

Her finner du kart over alle pumptracks i Hallingdal!

Pumptracks

PUMPTRACKS I HALLINGDAL

Stioversikt

HØSTENS STIFAVORITTER

Hemsedal

High Line

Spektakulær høyfjellssti som starter fra utsiktspunkt ved Sollaustbekken og snor seg gjennom det vakre fjellandskapet.

Ål

Hallingspretten

Morsom og blågradert maskinbygget sti bygget med naturlige masser. Stien ligger sentrumnært, kun en kort tråkketur fra Ål Stasjon.

Gol

Hallingmo Stisenter

Norges mest sentrale stisenter ligger på Gol! Her finner du både familievennlige ferdighetsløyper, hopplinjer, flyt og klatrestier – bare et steinkast unna pumptracken i Gol sentrum.

Nesbyen

Hallingspranget

HallingSpranget er en av Nord-Europas lengste familievennlige sykkelstier. Turen på 17 km byr på en spektakulær reise hele veien fra Nesfjellet og ned til dalbunnen.

Flå

Battle Scar

Battle Scar smyger seg nedover fjellsiden med fabelaktig utsikt over naturen på Høgevarde, og utallige lekne og kreative elementer fra stikunstnerne i World Trail.

Geilo

Flow Motion

Geilo utvider tilbudet med familievennlig sykkelmoro fra topp til bunn. Denne stien vil du kjøre igjen og igjen!

FINN STIENE

Trailguide

TIPS FOR FAMILIER

  1. Planlegg turen og velg graderte stier med rett vanskelighetsgrad. For familier anbefaler vi grønne og blå stier.

  2. Stier med grønn gradering er egnet for helt ferske syklister. Blågraderte stier passer for syklister med litt erfaring på terrengsykkel.

  3. Grønn- og blågraderte stiene kan sykles med en vanlig terrengsykkel. Dempergaffel er ikke noe must, men kan gi bedre mestringsfølelse.

  4. Sørg for at sykkelen din er i god stand og at særlig bremser fungerer optimalt. Er du i tvil – spør en kvalifisert sykkelmekaniker.

  5. Start turen nærmest mulig stien. Lang og kjedelig transportvei kan drepe motivasjonen hos de minste før moroa har begynt.

  6. Start forsiktig ut! Velg kortere turer og kjør hellere flere runder. Lengde og ambisjonsnivå kan skrus opp i takt med at sykkelferdighetene øker. 

  7. Ta rikelig med pauser. Ha med vann og litt sjokolade i sekken.

  8. Vurdert en sykkelinstruktør for hele familien? Med litt tips og veiledning vil progresjonen øke markant. 

bottom of page