2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal1220200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-

Endelig høst!

Høsten er kanskje den fineste årstiden for sykling på fjellet! Luften er frisk og landskapet en fargeeksplosjon i oransje, gult og rødt. I Hallingdal finner du stiene som gjør høstturen komplett – enten du foretrekker ferske doseringer i skogen, eller episke høyfjellsstier i følge med lommekjente guider. Vi har laget en liten oversikt med de viktigste nyhetene og beste tipsene, for deg som foretrekker å tilbringe høsten på to hjul.  

 

HØSTENS STINYHETER

Ål

Hallingspretten

Morsom og blågradert maskinbygget sti bygget med naturlige masser. Stien ligger sentrumnært, kun en kort tråkketur fra Ål Stasjon.

Hemsedal

Hemsedal Flytsti

Her er det bare å la sykkelen flyte gjennom kuler og store dosering i alpine omgivelser.

Flå

Lavvostien

Sykkelmoro og naturopplevelse i ett. Lavvostien har alt for ferske syklister – og til og med tekniske utfordringer for de litt mer drevne.

Nesbyen

Hallingspranget

Allerede nå kan du sykle deler av det som skal bli Norges lengste flytsti, Hallingspranget på 15 km.

Geilo

Gold Digger

En klassiker i ny drakt! I Gold Digger kan du ta heisen til toppen og nyte bøttevis av lufttid på veien ned.

TIPS FOR HØSTFERIEN:

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal620200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-_

#1 Høyfjellssykling = høsteventyr

Høstsesongen er virkelig årstiden for å utforske Hallingdal episke høyfjellsstier. Fargene er på sitt fineste, utsikten er uendelig, og det samme er flyten på de fine stiene over tregrensen.

Gjuvarunden på Golsfjellet, som i fjor har blitt rustet opp og skiltet, er virkelig en høyfjellsklassiker i Hallingdal. Du kan også sjekke ut hvorfor Trommenattrunden på Nesfjellet har fått tilnavnet "The Classic" eller sykle indrefileten på Ål: Primhovda.

 

Sykling på høyfjellet krever gode navigerings- og sykkelferdigheter. Ta med en lokal guide – så er du nesten garantert en vellykket dag i sykkelsetet!   

20210926 Hallingdal RIDES på Geilo med Anders Backe - Foto Lars Storheim-3.jpg

#2 Ta heisen opp, og nyt flyten ned!

I Hallingdal finner du de lengste og råeste flytstiene i Norge. Her ser du hvor heisen kjører i høstferien!

Hemsedals nye flytsti kan friste med hele 9,5 km med doseringer og rollers. Heisen kjører uke 40, og det vil være satt opp shuttlealternativ i uke 41. 

 

På Geilo kan du velge mellom 4 heisbaserte stier – bla. Flow Motion og nyoppussede Gold Digger. Heisen kjører hele uke 40 og 41.

 

Nesbyen kan friste med klassikeren Den Ravinde, som byr på en herlig bladning av smalsti, store hopp og doseringer, og ikke minst flyt i bøttevis. Shuttlebussen kjører hele høstferien.

Mer om heis og shuttle her.

2020-10-03_Hallingdal_Pumptrack_Series#4_Flå24.jpg

#3 Hang-out i pumptracken

Pumptracken er den perfekte oppvarmingen til en dag i sykkelsetet – eller for å finpusse teknikken for flytstisyklingen. 

 

I Hallingdal finner du hele 4 asfalterte pumptracks, og flere ferdighetsparker. Alle er sentralt plassert – og best av alt: det er kort vei til både brus og soft-is!

Bruk kartet under for å finne frem til nærmeste pumptrack

 

2020-09-21_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal1420200921_Makken_på_stisykkel_i_Hallingdal_-

#4 Finn stiperlene med en lokal guide

Vil du være sikker på å treffe blink med høstturen anbefaler vi å sykle med en lokal guide. 


Guidene kjenner til alle de skjulte stiperlene, og kan stå for alt det praktiske rundt dagen, så alt du trenger å tenke på er å nyte hvert sekund på sykkelen.

Vi har samlet en oversikt over guidesselskapene i dalen. Alle er som minimum sertifisert etter grad L1 i den nasjonale guideutdanningen, så du kan være trygg på å få en skikkelig fagperson med på tur. 

#ridewithguide 

 

DSC00681.jpg

PUMPTRACKS I HALLINGDAL

 

FINN OVERNATTING

FINN STIENE

 

TIPS FOR FAMILIER

  1. Planlegg turen og velg graderte stier med rett vanskelighetsgrad. For familier anbefaler vi grønne og blå stier.

  2. Stier med grønn gradering er egnet for helt ferske syklister. Blågraderte stier passer for syklister med litt erfaring på terrengsykkel.

  3. Grønn- og blågraderte stiene kan sykles med en vanlig terrengsykkel. Dempergaffel er ikke noe must, men kan gi bedre mestringsfølelse.

  4. Sørg for at sykkelen din er i god stand og at særlig bremser fungerer optimalt. Er du i tvil – spør en kvalifisert sykkelmekaniker.

  5. Start turen nærmest mulig stien. Lang og kjedelig transportvei kan drepe motivasjonen hos de minste før moroa har begynt.

  6. Start forsiktig ut! Velg kortere turer og kjør hellere flere runder. Lengde og ambisjonsnivå kan skrus opp i takt med at sykkelferdighetene øker. 

  7. Ta rikelig med pauser. Ha med vann og litt sjokolade i sekken.

  8. Vurdert en sykkelinstruktør for hele familien? Med litt tips og veiledning vil progresjonen øke markant.