top of page
20220901 Hemsedal - to nye stier - Foto Lars Storheim-13.jpg

Flytstidalen

I Hallingdal finner du noen av de råeste flytstiene i Norge – og flere av dem er også blant de lengste nedoverstiene i Nord-Europa. Adkomsten er tilrettelagt med stolheis eller sykkelbuss og alt du trenger å gjøre er at kose deg med uavbrutt flyt i kuler og doseringer. Vi har samlet de mest populære stiene i 2 kategorier: Blågraderte stier som egner seg for terrengsyklister med minimal erfaring på terrengsykkel, og rødgraderte stier for øvede syklister. Da er det bare plukke sykkelopplevelser for en sommer i flytsonen!    

TOPP 5 FLYTSTIER
BLÅ / MODERAT

#1 HALLINGSPRANGET,
NESBYEN

Hallingspranget er en av Nord-Europas lengste familievennlige sykkelstier. Turen på 17 km byr på en spektakulær reise hele veien fra Nesfjellet og ned til dalbunnen. Ikke la deg skremme av lengden! Den blågraderte, familievennlige stien har en rekke pausesteder med sittegrupper underveis. Ta tiden til hjelp, husk matpakke og nyt utsikten. 

20210823 Hallingspranget Syningen. Foto Lars Storheim-18.jpg

#2 BLUEBERRY JAM,
HØGEVARDE

Episk "hero trail" på Høgevarde! Når Blueberry Jam står ferdig, vil syklister kunne kose seg med endeløs flyt hele 17 km fra toppen av Høgevarde Fjellpark til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7. Dette blir spektakulært! I 2024 åpner de første seksjonene av stien. Følg med på Rides.no for aktuelle oppdateringer! 

ÅPNER 2024
20220722 Forkbeard med Annika Pettersen. Foto Lars Storheim (2).jpg

#3 SILVERSTONE,
HEMSEDAL

Velkommen til Norges kanskje råeste flytsti, beliggende i fantastiske omgivelser! Flytstien er en morsom sykkelløype på 8 km som passer for de fleste terrengsyklister. Løypa har jevn helning med massive doseringer, kuler – og de flinkeste syklistene kan til og med finne små hopp i siden av løypa.

20220712 Hemsedal Silverstone og Tottelia - Foto Lars Storheim-16.jpg

#4 FLOW MOTION,
GEILO

En berg-og-dal-bane på sykkel som passer for hele familien. Stien har en totallengde på 3,5 km og overflaten er kompakt uten plutselig hindringer. Her er det bare å la sykkelen flyte nedover, skru på smilet og sykle runde på runde! Flow Motion kan sykles med vanlig terrengsykkel i god stand.

20210703 Flow motion Geilo - Foto Lars Storheim-3.jpg

#5 HALLINGSPRETTEN,
ÅL

Morsom og blågradert maskinbygget sti på 1,5 km, bygget med naturlige masser. Stien ligger sentrumnært, kun en kort tråkketur fra Ål Stasjon. Hallingspretten er en variert sti med store doseringer, airtime og mulighet til kreative linjer. Her kan syklister på mange ulike ferdighetsnivåer ha det moro.

20210826 Hallingspretten på Ål - Foto Lars Storheim-16.jpg
Innledning

TOPP 5 FLYTSTIER
RØD / VANSKELIG

#1 SENTRUMSSTIEN,
HEMSEDAL

Hemsedals desidert største nyhet i 2023 er den 7 km lange flytstien. Her er det seksjoner med åpen flyt, tabletops og store doserte svinger, samt seksjoner med naturlig smalsti og svaberg. I tillegg til rå sykling er naturopplevelsen også av den ekstraordinære sorten. Det blir garantert flere nye obligatoriske “Insta-spots” for sykkelfolket!

20220901 Hemsedal - to nye stier - Foto Lars Storheim-13.jpg

#2 DEN RAVINDE,
NESBYEN

"Norges beste sti?" Spurte magasinet Terrengsykkel da de besøkte Nesbyen i 2019. Dette er definitivt en must-try for alle dedikerte syklister. Den første maskinbygde nedoverstien i Nesbyen byr på store doseringer, flere hopp og generelt veldig god flyt. Hele stien kan rulles uten å hoppe, men for de som liker å dra på litt er det mange muligheter for luft.

Den Ravinde i Nesbyen. Foto Lars Storhei

#3 BATTLESCAR,
HØGEVARDE

Battlescar er en såkalt airflow-sti, noe som i praksis betyr at her er det mulig å få luft under hjulene. Det er likevel ingen hindringer underveis som ikke kan rulles med hjulene på bakken hele tiden. Langs stien finnes flere enormt flotte utsiktspunkter, hvor du blant annet får vidstrakt utsyn mot fjellene Høgevarde (1459), Hesteleinnattan (1183) og Hestgjuvnatten (1068).

Photo_Jon_Hunnålvatn Tøn-8568.jpg

#4 BRÅTABAKKJIN,
ÅL

Her får du 1,7 km med rødgradert "Air flow" på Ål. BråtaBakkjin har masse store doseringer, alternativlinjer og airtime. -Rett ved Ål sentrum! Løypa passerer en legendarisk hoppbakke "Bråtabakkjin" midtveis. Her er det bare å legge inn runde på runde! Enkelt adkomst via sykkel-/gangvei fra Ål Stasjon.

20220917 Emil og Svenn - Foto Lars Storheim-13.jpg

#5 GOLD DIGGER,
GEILO

Her er det bare å ta heisen til toppen og peke hjulene nedover. Gold Digger er maskinbygd med stedegne masser og fylt med doseringer, hopp, rollers – samt et par alternative linjer. Alle hoppene er rullbare, så du får en blid overgang fra Flow Motion. Etter ca. 1,2 km fletter Gold Digger sammen med Flow Motion, og denne sykles helt til starten av stolheisen.

IMG-1186-2965285- Foto_Paul_Lockhart.JPG

FINN STIENE PÅ TRAILGUIDE

Hallingdal Rides - Flytsti tips 50x70cm 08-21.jpg

TJENESTER FOR TO HJUL.

Utleiesykler, Paul A. Lockhart.jpg

SYKKELUTLEIE

SYKKELGUIDE

trailhead-nesbyen-2_-_Knut_Lønnqvist.jp

SHUTTLE

DESTINASJONENE I HALLINGDAL

bottom of page