LOCKHART-8677.jpg

STISYKLING FOR HELE FAMILIEN

 Stisykling på snille, tilrettelagte stier er den perfekte familieaktiviteten. Her kan alle finne flyten, og søke utfordringer etter sitt eget nivå. Hallingdal har flere familievennlige stirunder med masse variasjon og moro per meter.  Det sliter ikke ut motivasjonen for familiens minste, og de ivrigste kan sykle rundene igjen og igjen. Hopp, pumptracks og rullende stier – Hallingdal er et lekeland for syklister i alle aldre. Når det er tid for en pust i bakken, byr regionen på noen av landets fineste familieparker og utsøkt turterreng for enkle fotturer. 

6 FAMILIEFAVORITTER

Geilo

Vestlia Sykkelpark

Rå sykkelpark rett ved Vestlia resort. Stor asfaltert pumptrack, 5 hopplinjer og ferdighetsstien Røyskatten.

Les mer
Nesbyen

Trytetrøkket

Her snakker vi en av landets definitivt fineste grønne stirunder. Utformet med snille helninger, god bredde og kompakt underlag gjør Trytetrøkket tilgjengelig for alle syklister.

Les mer
Hemsedal

Tottelia

Kompakt lekegrind med utfordringer for alle nivåer. Rundene i Tottelia kan sykles igjen og igjen, og er en perfekt arena for å bygge ferdigheter på terrengsykkel.

Les mer
Ål

Hallingdal Sykkelpark

Norges fineste campingplass har selvfølgelig sin egen sykkelpark, som er beliggende rett ved Rv. 7. Her finner du 4 hopplinjer en liten pumptrack, og en kort rundløype.

Les mer
Gol

Pumptracken på Gol

Pumptrack midt i Gol sentrum. Her finner du også betongpark for skating og sparkesykler – en moderne lekeplass for barn og voksne.

Les mer
Geilo

Skurfen

Første familievennlige sykkelsti i Hallingdal. Skurfen er bygget etter alle kunsten regler, for å gi mest mulig flyt og smil per meter, med fantastiske omgivelser som bonus.

Les mer
 

TIPS FOR FAMILIER

  1. Planlegg turen og velg graderte stier med rett vanskelighetsgrad. For familier anbefaler vi grønne og blå stier.

  2. Stier med grønn gradering er egnet for helt ferske syklister. Blågraderte stier passer for syklister med litt erfaring på terrengsykkel.

  3. Grønn- og blågraderte stiene kan sykles med en vanlig terrengsykkel. Dempergaffel er ikke noe must, men kan gi bedre mestringsfølelse.

  4. Sørg for at sykkelen din er i god stand og at særlig bremser fungerer optimalt. Er du i tvil – spør en kvalifisert sykkelmekaniker.

  5. Start turen nærmest mulig stien. Lang og kjedelig transportvei kan drepe motivasjonen hos de minste før moroa har begynt.

  6. Start forsiktig ut! Velg kortere turer og kjør hellere flere runder. Lengde og ambisjonsnivå kan skrus opp i takt med at sykkelferdighetene øker. 

  7. Ta rikelig med pauser. Ha med vann og litt sjokolade i sekken.

  8. Vurdert en sykkelinstruktør for hele familien? Med litt tips og veiledning vil progresjonen øke markant. 

DSC00681.jpg

PUMPTRACKS I HALLINGDAL

TRYGG PÅ SYKKEL

Syklistregler

Bidra til trygg bruk av sykkelanlegg og sett deg inn i våre syklistregler.  

Velg rett sti etter ferdighetsnivået ditt gjennom å følge graderingsskalen vår.

COVID-19

Hvordan kan vi som syklister bidra til trygghet på stiene i lyset av koronautbruddet?

Les mer >

TRENGER DU HJELP?

Ved mindre skader, kontakt den lokale legevakten på T: 116 117.

Ved alvorlig skade ring

T: 113

STIGradering

UTFORSK HALLINGDAL

FØRSTE GANG PÅ STI?

 HVA ER EN FAMILIEVENNLIG STI?

Familievennlige stier har snill helning, fast overflate, bølgende stiprofil og doserte svinger, så store og små syklister får oppleve flytfølelsen i trygge rammer. 

HVILKEN SYKKEL TRENGER JEG?

Hallingdal tilrettelegges det mer sti enn noe annet sted i landet. De fleste nye stier og anlegg er bygget for, at syklister med vanlige terrengsykler skal kunne kose seg og ha det moro. Sjekk alltid at sykkelen er i god stand og bremsene fungerer optimalt.

TIPS FOR FERSKE STISYKLISTER?

Sett ned setet litt og fokuser på å stå midt over sykkelen med lett bøy i knærne, blikket frem og albuene ut. Da er du klar for å absorbere kuler og variasjoner i terrenget. Prøv å ha bare pekefinger, eller peke- og langefinger, på bremsene. Da har du bedre kontroll på sykkelen.