top of page

Har Nesbyen laget Norges råeste stisykkelkart?

– Utviklingen i sykkelbygda Nesbyen har vært eksplosiv de seneste årene og stiåpningene har til tider nærmest stått i kø. På starten av sommeren åpnet TyttebærTrøkket og til høsten skal den lenge ventede flytstien «HallingSpranget» stå klar. Nå kommer destinasjonen med et helt nytt illustrasjonskart, som samler alle sykkelvennlige stier fra Østsida til Nesfjellet. Dermed blir det enda enklere for stisyklister å finne frem til godsakene når de besøker Nesbyen i sommer.

 

Syklister utforsker det nye sykkelkartet på Utsikten i Nesbyen. Foto: Lars Storheim


Fra helgen ble det litt enklere å være syklist i Nesbyen. Nesbyen Turistkontor satte nemlig opp sine duggfriske sykkelkart på Utsikten og ved Trytetjern. Også i Nesbyen sentrum vil det om kort tid settes opp nye sykkelkart. Daglig leder Solveig Hjallen, som har ledet prosessen, er begeistret over det nye kartet. "Nesbyen er utrolig heldig som har stiutvikling fordelt over flere store områder fra Nesfjellet til Østsida. Men det gjør det også litt mer utfordrende for oss å vise frem produktet på en god og oversiktlig måte for gjestene våre. Vi har hentet inspirasjon fra alpinbransjen, som bestandig har vært flinke til å presenterer arenaene sine visuelt, og for denne prosessen har vi samarbeidet med den ledende kartillustratøren i bransjen, svenske Reintzmap. Vi er kjempefornøyde med resultatet og gleder oss til å ta i bruk kartet."


Arbeidet med det nye kartet har stått på gjennom vinteren, og det har ifølge Hjallen ikke vært noen liten prosess. "Nesbyen har mange sykkelfyrtårn, og når alle skal vises frem på ett kart må man være ekstremt nøye med perspektiv, vinkel og dimensjoner. Vi har også samlet annen relevant informasjon for syklister – f.eks. tilkomstveier til stiene samt populære tjenester og attraksjoner, som f.eks. sykkelvask og de beste badeplassene. I løpet av prosessen har vi testet flere ulike varianter for at alt skal gå opp i en høyere enhet, og til slutt landet på det vi mener er den optimale løsningen. Vår arbeidsgruppe, med representanter fra både fjellet og sentrum har vært uvurderlig i forhold til å få et såpass vellykket sluttresultat."


"Nesbyen har mange sykkelfyrtårn, og når alle skal vises frem på ett kart må man være ekstremt nøye med perspektiv, vinkel og dimensjoner.

Hallingdal Rides har bidratt i prosessen, og det jobbes for tiden også med andre sykkelkart i regionen, som skal hjelpe stisyklister til å finne frem i Skandinavias hardest satsende sykkelregion.


Foto: Lars Storheim

 

Fakta:

 • Illustrasjonskartet er utarbeidet av svenske Reintzmap.

 • Følgende har bidratt til å finansiere det nye kartet:

  • Nesbyen Fjellandsby AS

  • Nesfjellet Prosjektutvikling AS

  • Rukkedalskogen AS

  • Nystølen Hyttegrend DA

  • Nesbyen Kommune

  • Trailhead Nesbyen AS

  • HallingSpranget

  • Nesbyen Turist- og Næringsservice AS

 • Mer om sykling i Nesbyen på https://www.rides.no/nesbyen og https://www.visitnesbyen.no/no/sykling/

Comentários


bottom of page