top of page

Sammendrag: 3. runde i Hallingdal Pumptrack Series 2021

Landets raskeste pumptracksyklister var tilbake på asfalten i Hallingdal, i anledning av 3. runde i Hallingdal Pumptrack Series. Det ble et brak av en sykkelfest, hvor utstyr og guts ble presset til det ytterste, og hvor seriens yngste igjen viste hvordan ekte sykkelglede ser ut!

Barneklassen:

I Barneklassen (0-8) var deltakerlisten stappfull med rå syklister – og det var tydelig at ingen av dem hadde tatt turen til Flå for å holde igjen i pumptracken. Om det var lovet burger og is på hjemturen for rask gjennomføring er uvisst, men fort gikk det! Klassens yngste var 4 åringene Wilmer Fagerhøi og Håvard Halland. Som resten av feltet gjennomførte de med stil – og dagens største smil...

Resultater Elite:

Noen synes kanskje at gjentakelse er kjedelig – men det gjør ikke vi i Hallingdal Pumptrack Series, og heller ikke tilskuerne som hadde møtt opp på Flå. Da regnskapet skulle gjøre opp og vinnere kåres var øverste trinn på pallen identisk med forrige runde på Gol: Raskest i Elite damer var (selvfølgelig) Annika «Pumptrack» Pettersen. Annika tok dermed sin 6. strake seier i serien, og for øyeblikket er det ikke lett å si hvem som skal klare å matche hennes brutale tempo i pumptracken. I Elite herrer var det igjen Sixten Simonsen som tronet øverst. Sixten er virkelig i siget om dagen, og han klarte atter engang å presse ut de små ekstra marginene som var nødvendige for å dra i land seieren. Seieren var Sixtens 3. i HPS total, hvilket betyr at han aktuelt er den mestvinnende deltakeren på herresiden i HPS-historien.

Resultater Junior (9-12 år):

Vi har etter hvert blitt vant med familiedueller i juniorklassen, og i forrige runde var det bare 2 hundredeler som skilte Lander og Emilian Bunes i toppen. På Flå var det igjen Leander som trakk det lengste strået, med sin 3. strake seier i årets serie. David Wollmo Karlsen klarte akkurat å klemme seg mellom Bunes-brødrene på en andreplass, og det ble dermed en god dag for familien Karlsen, da storebror Adam samtidig kom på 3. plass i eliteklassen. Det var til slutt bare 0,5 sek som skilte pallen... Familiedueller var det også i overflod i jenteklassen. Av de 5 jentene i finalen var det 2 x Grøndal og 2 x Stavanes på startstreken. Til slutt gikk førsteplassen til Nelia Stavanes, med Oline Grøndal på andreplass. Eira Ravnås kom igjen på pallen med en flott 3. plass.

Resultater Åpen klasse:

I pumptracken er det plass til alle syklister, og det gjelder også i Hallingdal Pumptrack Series. Det gikk likevel styggfort i finalen da Matthew Empey fra Australia kjørte inn til førsteplass i en tid som hadde holdt til finaleplass i eliteklassen. Rett etter kom Stein I. Dalen og Ove Grøndal, bare adskilt med 0,5 sek. På damesiden var den ren Renate-duell. Vinneren ble Renate – med etternavn Svendsen.

5. Ethan Hamer: 29.080

Se alle fotos fra serierunden under. Ønsker du å bruke bilder fra serien? Ta kontakt på rides@trakknroll.no. Alle bilder skal krediteres @hallingdalrides / Lars Storheim.

Finalen i Hallingdal Pumptrack Series går på Geilo 25. september. Runden er også finale i den nasjonale pumptrackserien Norwegian Pumptrack Series, og ved anledningen vil historiens første norgesmester i pumptrack kåres.

Takk til alle syklister, tilskuere, crew og våre fenomenale sponsorer, som gjør serien mulig: