top of page

Sammendrag: Hallingdal Pumptrack Series FINALE

Pumptracksykling er mer populært enn noen gang – og i helgen var det rekordstor deltakelse i barne- og juniorklassene når Hallingdal Rides arrangerte sesongens siste av totalt fire konkurranser i Hallingdal Pumptrack Series 2022. Turufjell debuterte som stopp i serien og kunne by på rykende fersk asfalt og Hallingdals desidert største pumptrack. Med masse gira sykkelkids på startstreken ble det en skikkelig brakavslutning på pumptracksesongen!

 

Ny rekord: 50 barn til start!

Det var tett på påmeldingslistene i klassene for barn 0-8 år og juniorer 9-12 år. Totalt stilte hele 50 kule sykkelkids til start. Det er rett og slett rekord i Hallingdal Pumptrack Series sin 3 år lange historie! Masse kids på startstreken = maksimal stemning og innsats. Seriens minste deltakere var fra 2 til 8 år og fikk virkelig kjørt seg på den enorme pumptracken på Turufjell. Men vi observerte likevel at det var foreldrene, som forgjeves forsøkte å løpe side om side med sine balansesykkel-råtasser, som var desidert mest slitne etter målgang... Samtlige syklister i barneklassen ga absolutt alt og fikk vist frem sine flotte sykler og bøttevis av supre skills til et entusiastisk publikum!

Foto: Lars Storheim


I juniorklassen (9-12 år) ble det kjørt finaler for de 5 raskeste syklistene etter to kvalifikasjonsrunder. Finalen ble uten deltakelse av tidligere vinner David Wollmo Karlsen, som dessverre måtte utgå etter et ublid møte med asfalten. Med rekordstor deltakelse kan det trygt sies at finalistene hadde vunnet allerede før finalen – men alle la likevel inn et ekstra gir i dagens avgjørende gjennomkjøring. Til slutt ble det usannsynlig tett i den lange pumptracken på Turufjell:

Resultatliste finale, Jr. jenter (9-12 år):

 1. Eira Winter Ravnaas: 33.899

 2. Signi Dahle Stavanes: 41:463


Resultatliste finale, Jr. gutter (9-12 år):

 1. Matheo Barm: 30:844

 2. Felix Ringdal: 31:946

 3. Trym Remmen Bottolfs: 32:473

 4. Anders Bøen Christiansen: 32:507

 5. Aksel Halvorsen: 33:269

Begge vinnerne i juniorklassen, Eira Winter Ravnaas og Matheo Barm, har i år stilt opp i samtlige fire Hallingdal-konkurranser. For Matheo var det sesongens 4. finale, men første gang han klatret helt øverst på pallen. For Eira var det 2. strake seier for sesongen i HPS.

Foto: Lars Storheim


 

Pumptrack-spesialistene

I årets siste pumptrackkonkurranse tok like godt seriens to mestvinnende syklister, Annika Pettersen og Sixten Simonsen, enda en seier til samlingen i eliteklassen. Det var imidlertid ikke uten dramatikk.


Siste års toer i Norwegian Pumptrack Series, Eira Dahle Stavanes, kræsjet stygt i innledende runde. Hun kom seg likevel på sykkelen til finalen og gjennomførte heatet til dagens største applaus. Det var også debut til lillesøster Nelia Dahle Stavanes i eliteklassen. Nelia har tidligere tatt flere seire i juniorklassen og har uten tvil talentet til på sikt å tufte de beste i Elite. Til slutt var «Pumptrack-dronninga» Annika Pettersen likevel et par nummer for stor og vant konkurransen suverent.

Herrefinalen hadde 4 gjengangere fra finalen på Gol. Sixten Simonsen var denne gangen sekundet raskere enn Adam Wollmo Karlsen i mål og deretter skilte bare halvsekundet til Patrick Stenberg. Sean Morris (AUS) kom til Turufjell med to pallplasseringer i bagasjen, men endte denne gangen rett utenfor pallen.


Resultatliste finale, Elite damer:

 1. Annika Pettersen: 27:467

 2. Neila Dahle Stavanes: 32:641

 3. Eira Dahle Stavanes: 47:143


Resultatliste finale, Elite herrer:

 1. Sixten Simonsen: 25:261

 2. Adam Wollmo Karlsen: 26:422

 3. Patrick Stenberg: 26:906

 4. Sean Morris: 27:715

 5. Janis Malis: DNS

Foto: Lars Storheim


 

Racing – bare for moro skyld

Hallingdal Pumptrack Series er åpen for alle syklister – også de som ikke bryr seg om rundetider. Likevel så blir det levert rå racing og finaleresultater med forsvinnende små marginer i åpen klasse.


Resultatliste finale, Åpen damer

 1. Renate Winter Ravnaas: 44.226


Resultatliste finale, Åpen herrer

 1. Stein Inge Dahle: 29:807

 2. Sigmund Ringdal: 30:586

 3. Kai Rune Hjortnæs: 30:908

 4. Matthew Parr: 33:838

 5. Arne Marius Gulseth: 36:320

 6. Roland Mikelsons: 38:978


Foto: Lars Storheim


Se alle fotos fra serierunden her. Du får lov å bruke bilder av deg selv. Husk å tagg @hallingdalrides og fotograf Lars Storheim.


En ekstra stor takk til årets samarbeidspartnere. Dere er grunnen til at vi har klart å gjennomført enda en sesong av Hallingdal Pumptrack Series!


Comments


bottom of page