EKSKLUSIV TEST AV DEN NYE FLYTSTIEN PÅ GEILO!

- Vi tok tempen på den nye flytstien på Geilo, og fikk en eksklusiv test av en liten seksjon på den 4 km lange stien. Stisyklister i alle aldre kan bare begynne å glede seg: Dette blir et festfyrverkeri av en sykkelopplevelse når stien åpner juni 2021. Velkommen til doseringseldorado på Geilo...

Geilo er ingen nykommer på det norske terrengsykkelkartet. I årevis har fjellbygda øverst i Hallingdal hatt ett av landets beste heisbaserte downhill-tilbud. De siste par årene er det dessuten bygget en rekke nye, familievennlige stisykkeltilbud langs Ustedalsfjorden, med utgangspunkt i Vestlia sykkelpark, hvor kids i alle aldre kan kose seg i Hallingdals største asfalterte pumptrack, og hele 5 hopplinjer i ulik vanskelighetsgrad. Til neste sommer får også det heisbaserte tilbudet en skikkelig overhaling, med åpning av en 4 km lang blågradert flytsti. Vi møtte stibyggerne for å ta en prat om det nye prosjektet.


– «Denne stien har blå vanskelighetsgrad, som gjør at den passer for veldig mange brukernivåer. Den har lite tråkking, veldig mye flyt, kule svinger – og en leken, fin måte å komme ned fjellet. Det finnes endel elementer i stien. Det er ikke bare kuler og svinger, men det finnes også hopp og noen "side hits" som vi sier. Det gjør at både gode syklister og nye, ferske syklister får en fin opplevelse.» forteller byggeleder i Stiteknikk, Duane Butcher.


Etter å ha vært med på første gjennomkjøring i løypa, kan vi skrive under på at stibyggerne har lykkes å skape bøttevis med flyt og nok utfordringer til å kose seg runde på runde i den nye løypa.

Stiteknikk har etter hvert flere års erfaring med stiutvikling i Norge og utlandet, og er til daglig basert på Geilo. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at dette prosjektet på "hjemmebane" ville bli utfordrende.


– «Terrenget her oppe er krevende. Det er noen av de vanskeligste forholdene man kan møte på, når man skal bygge sti. Fjellet gjør det utfordrende, men kan også gi en veldig leken type sti, hvis man klarer å tilpasse seg det.» forklarer Butcher.


Det er Geilo Sti- og Løypelag som har planlagt og finansiert stibyggingen. Daglig leder, Maria Grevsgård, er tydelig på at sykkel er et satsingsområde for Geilo som destinasjon.

– «Siden 2016 har det vært bygd mye sykkelanlegg rundt Vestlia Resort og Ustedalsfjorden Rundt