top of page

Hvem blir historiens første norgesmester i pumptrack?

Lørdag 25. september går startskuddet for 4. og siste runde i den nasjonale pumptrackserien «Norwegian Pumptrack Series». Årets serie har så langt vært en intens kamp mellom syklister fra ulike grener av terrengsykkelsporten, og mye ligger fortsatt åpen før siste runde på Geilo.

Den nasjonale serien er en nyhet for 2021, og dermed vil sammenlagtvinnerne kunne krone seg med tittelen som historiens første uoffisielle norgesmester i pumptrack. Vi har studert resultatlisten og kommer her med våre bud hva vi kan vente oss i finalen.

 

Foto: Lars Storheim


Elite damer:


Så langt i år har ett navn tapetsert alt som har med pumptracksykling på kvinnesiden. Annika Pettersen har gjort rent bord og røsket med seg alt av trofeer, sjekker og premier. Bak henne har Eira Stavanes fått ut flere gode løp, og plassert seg helt i toppen i hver eneste serierunde. Slik blir det poeng av, og det har gitt Eira en solid andreplass i sammendraget. Vilde S. Svendsen ligger for øyeblikket på 3. plass, etter en flott 2. plass i forrige serierunde i Trysil. Det er bare 5 fattige poeng som skiller Vilde og 4. plass Nellie Aabech – og vi tipper sistnevnte er rimelig motivert for å komme seg på pallen. En ting som er 100% sikkert, er at ingenting er avgjort før forhjulet krysser mållinjen på Geilo. Her kan finalenerver spille inn, og det kan fort snu opp-ned på pallen i sesongens siste konkurranse.

 

Topp 5, elite damer (3 av 4 konkurranser):

  1. Annika Pettersen: 600

  2. Eira Stavanes: 425

  3. Vilde S. Svendsen: 270

  4. Nellie Aabech: 265

  5. Joline Johansson: 160


Foto: Magnus Grönberg


Elite herrer:

På herresiden har vi så langt hatt 3 ulike vinnere i serien. Michael Thomson ligger for øyeblikket øverst i sammendraget etter en andreplass i Hafjell og seier i Trysil. Rett bak følger Petter R. Dyrdahl, som eneste syklist i toppsjiktet som har konkurrert i alle 3 serierunder. Selv om Petter endte et stykke nede på resultatlisten i Hafjell, har han kommet i topp 5 i de øvrige rundene. Det holder til en foreløpig 2. plass. Herfra og ned er det uhyggelig tett. På 3. plass ligger Isak Osmoen-Prange med 220 poeng. Deretter følger to serierunde-vinnere i skikkelse av Niklas Halvorsen og Simen Smestad – begge med 200 poeng. Så lite som 40 poeng skiller de etterfølgende 7 syklistene. Mye kan skje i finalen på Geilo, og det kan fort bli fintelling av poeng når vinneren skal kåres. Rett utenfor top 10 lurer pumptrack-rakett Sixten Simonsen, som i sommer har tatt to seire i Hallingdals regionale pumptrackserie. Vi tipper Sixten er lysten på å vise pumptrack-eliten hvem som er raskeste mann på asfalten – også selvom det kanskje ikke holder til seier i sammendraget.

 

Topp 5, elite herrer (3 av 4 konkurranser):

1. Michael Thomson: 360

2. Petter R. Dyrdahl: 295

3. Isak Osmoen-Prange: 220

4. Niklas Halvorsen: 200

4. Simen Smestad: 200


Foto: Magnus Grönberg


Sammenlagt resultatliste 2021

NPS Sammenlagt resultatliste 2021
.pdf
Last ned PDF • 140KB


5.000,- til vinnerne på Geilo!

Finalen i den nasjonale serien er også siste runde i Hallingdal Pumptrack Series. Som vanlig er det hele 5.000,- til vinnerne i de to eliteklassene. Hallingdal Pumptrack Series har også klasser for barn (0-8 år) og juniorer (9-12 år) – samt en «åpen klasse» for de som bare vil sykle og ha det gøy. Det blir diplomer til kidsa og masse fine premier for de som stiller opp. Her er med andre ord plass til alle syklister, men foretrekker du å blir med for å heie frem deltakerne, så er det helt innafor.
Hallingdal Pumptrack Series blir til takket være støtte fra våre fenomenale sponsorer:Comments


bottom of page