Sammendrag: Sesongfinale i «Norwegian Pumptrack Series»

Sammenlagtkanonene var på plass for årets sesongfinale, og det ble et brak av en konkurranse i friske høstforhold på Geilo. Annika Pettersen kom til finalen med solid grep om sammenlagtseieren, mens mye fortsatt var åpent på herresiden – med 65 poeng mellom serieleder Michael Thomson og Petter Dyrdahl på andreplass. Etter til sammen 3 gjennomkjøringer på de 30 kulene og 8 doseringene i finaleløypa kunne historiens første uoffisielle norgesmestre i pumptrack endelig kåres. Både barn og juniorer var igjen på startstreken, og fikk vist at neste generasjon snart banker på for å kjempe med i sammendraget.

Se alle fotos fra dagen i bunnen av saken!


Elite damer:

Med seier i alle 3 foregående nasjonale serierunder handlet det for Annika Pettersen reelt bare om å gjennomføre, for å innkassere de få poengene som var nødvendige for sammenlagtseier. Når serietoer Eira Stavanes i tillegg hadde prioritert NM i utfor var ting reelt avgjort allerede før startskuddet gikk. Men det var fortsatt seier i serierunden og 5.000,- på spill, og det skulle vise seg at Annika ikke hadde tenkt seg å safe inn i sesongfinalen. Pettersen kjørte fletta av de fleste jenter og gutter denne ettermiddagen på Geilo, med en tid som hadde holdt til 4. plass i herrefinalen. Joline Johansson var tilbake på startstreken på Geilo, og selvom nykommer Synne Christensen akkurat klarte å presse seg foran Johansson med under 5 tiendedeler, var 3. plassen på Geilo likevel nok til at hun klatret opp på 3. plass i sammendraget.


Finale elite damer, Geilo:

 1. Annika Pettersen: 20.875

 2. Synne Christensen: 23.435

 3. Joline Johansson: 23.913

Sammenlagt elite damer (4 av 4 serierunder), topp 5:

 1. Annika Pettersen: 800 p.

 2. Eira Stavanes: 425 p.

 3. Joline Johansson: 300 p.

 4. Vilde S. Svendsen: 270 p.

 5. Nellie Aabech: 265 p.

Uoffisiell norgesmester i pumptrack, Annika Pettersen! Foto: Magnus Grönberg


Elite herrer:

Michael Thomson kom til Geilo som favoritt og dominerte konkurranse. I innledende runder og finalen leverte Michael dagens to raskeste tider, og det var bare Sixten Simonsen, tidligere vinner i to av årets regionale serierunder i Hallingdal, som virket å ha farten inne til å kunne tukte Thomson. Det ble kjørt helt til grensen, og for Sixten resulterte det dessverre i en utkjøring i finalen. Petter R. Dyrdahl skulle forsvare en 2. plass i sammendraget og hadde derfor press på seg før dagen. Det skulle vise seg at Dyrdahl leverte mesterlig i finalen, og tikket til slutt inn for bestenotering for sesongen: en flott 3. plass, som holdt til å sikre en andreplass i sammendraget. Kampen om pallen på Geilo var historisk jevn – og bare 5 hundredeler skilte Tobias Christensen (2. plass), Petter Dyrdahl (3. plass) og Adam W. Karlsen (4. plassen). Det må sies å være en finale verdig!


Finale elite herrer, Geilo:

 1. Michael Thomson: 19.840

 2. Tobias Christensen: 20.844

 3. Petter R. Dyrdahl: 20:863

 4. Adam W. Karlsen: 20:897

 5. Aksel Stenberg: 21:178

 6. Sixten Simonsen: DNF

Sammenlagt elite herrer (4 av 4 serierunder), topp 5:

 1. Michael Thomson: 560 p.

 2. Petter R. Dyrdahl: 435 p.

 3. Tobias Christensen: 300 p.

 4. Sixten Simonsen: 235 p.

 5. Isak Osmoen-Prange: 220 p.

Pallen fra 4. serierunde på Geilo. I sammendraget byttet Petter Dyrdahl (2. pl) og Tobias Christensen (3. pl) plasseringer. Foto: Magnus Grönberg