top of page

FLYTNYTT: Hallingdal nærmer seg 100 km sykkelsti

– Med hele 42 km ferdigstilt sti satte Hallingdal i fjor en solid norgesrekord i stiutvikling. I år følger Skandinavias største stisykkelregion opp med nye 33 km sti, og dermed kan Hallingdal snart skilte med utrolige 100 km med sti for syklister. I år lanserer regionen dessuten et helt nytt illustrasjonskart for å hjelpe syklister med å finne frem.

 

Flå, Nesbyen, Gol, Ål, Geilo og Hemsedal. Til sammen utgjør de 6 kommunene regionen Hallingdal, som på kort tid har utviklet Norges mest omfattende nettverk av stier for terrengsyklister. Satsingen har blitt bygget stein på stein siden 2016, og i løpet av 2022 vil det samlede antall bygde stier for syklister komme opp på 100 km! Dermed er Hallingdal den største sykkelregionen i Skandinavia. De nye prosjekt for 2022 fordeler seg på følgende måte:


  • Flå, Høgevarde: Totalt 19 km med ny sti: Blå flytsti fra toppen av Fjellheisen til Lavvoen (1 km); rød flytsti fra toppen av Fjellheisen til Lavvoen (1,8 km); klatresti fra Lavvoen til toppen av Fjellheisen (2,9 km); Flytsti fra Høgevarde Fjellpark til Gulsvik (13,2 km. Endelig lengde på sti blir 16 km).

  • Flå, Turufjell: En av Norges største asfalterte pumptracks på 330 løpemeter/2.000 m2

  • Gol, sentrum: Ferdigstilling av sentrumsnært stisenter (1,3 km i 2022, totalt ca 2,5 km). Åpning 17. juni!

  • Gol, Golsfjellet: Ferdighetspark på Bualie (750 m2/12-15 stk. ferdighetselementer)

  • Ål, Rota: Første etappe av 7 km lang sti fra Rota til sentrum (I 2022 bygges avsluttingen på ca. 1,5 km)

  • Geilo, Vestlia: 3 nye familievennlige stier ved Ustedalsfjorden (totalt 1,7 km)

  • Hemsedal, Hemsedal Skisenter: Nedoversti i området rundt Sentrumsløypa (7,5 km) og stirunde i «Skånebollen» (2 km), begge med utgangspunkt i toppstasjonen for Hollvin-heisen.


Flere nyheter for sesongen

Med stiutviklingen har også Hallingdal blitt en sykkeldestinasjon for hele familien. Mens de nye stiene ferdigstilles gjennom 2022, kan både store og små syklister godt begynne å glede seg til flere nyheter gjennom sesongen. Allerede 17. juni åpnes stisenteret i Gol sentrum offisielt, og dagen etter, 18. juni, er det offisiell åpning av den 17 km lange sykkelstien «HallingSpranget», som går fra Nesfjellet og hele 900 høydemeter ned til Nesbyen sentrum. 1. juli er det offisiell åpning av «Silverstone», den nye blå flytstien i Hemsedal på hele 9 km. Og er man lysten på mer heisbasert flytstisykling er det bare å glede seg til 25. juni, hvor sykkelheisen på Geilo settes i gang, med bla. flytstien «Flow Motion». Dette er bare toppen av kransekaka, og stiproduktet har etter hvert blitt så omfattende at et regionalt stikart måtte til.

Illustrasjon: Reintzmap


Flytkartet

Med nærmere 100 km sti har Hallingdal virkelig utviklet seg til å bli “Flytstidalen” i Norge. I det nye offisielle stikartet finner man alle de bygde stiene og andre stifavoritter som scorer høyt blant syklister. Dermed bør det være en smal sak å planlegge årets familieferie. Kartet finnes på Rides.no, hvor det kan lastes ned i PDF (i bunnen av saken). Det vil også være mulig å plukke opp et eksemplar av kartet på en av de 6 turistinformasjonene i dalen eller hos etablerte sykkelbedrifter.

Hallingdal RIDES sykkelkart 2022 LOW
.pdf
Last ned PDF • 4.59MB

Comments


bottom of page