top of page

Statusoppdatering: Slik har ekstremværet påvirket stiene i Hallingdal

Oppdatert fredag 1. september kl 13:28: Ekstremværet Hans herjet i Hallingdal mellom 7.-9. august og har medført flom og store ødeleggelser. I helgen 26.-27. august var det igjen ekstreme nedbørsmengder og flom i deler av dalen. Under ser du hvordan uværet har påvirket stiene i regionen. Vi tar derfor forbehold for at status kan avvike fra oversikten eller ha endret seg siden publisering. Saken vil løpende bli oppdatert!

 

Høgevarde:

Stiene er åpne og fine for sykling. Det er gjort mer vedlikehold og nedbørsfrie dager hjelper til at stiene "setter seg" forholdsvis raskt. Noen enkelte fuktige partier vil kunne forekomme. Shuttling, sykkelverksted/butikk og Lavvoen restaurant har åpent lørdager og søndager utover høsten. Høgevarde håper på mer tørt vær fremover, så ny stiseksjon på 1.5km kan åpnes i løpet av de kommende dagene/ukene.


Turufjell:

Anlegget er i normal drift.


Nesbyen:

Seneste runden med uvær har igjen satt stiene på hard prøve. Det meldes om enkelte overfladiske skader på Den Ravinde og de øvrige offisielle nedoverstiene på Østsida. Alle stiene er åpne og sykkelbare, men syklister oppfordres til å sykle ekstra varsomt og tilpasse farten etter forholdene. Stisentret ved Trytetjern har klart seg bra og er i normal drift.

**Hallingspranget er fortsatt stengt for trafikk og dato for gjenåpning er uviss**


Gol:

Normal drift i Hallingmo Stisenter


Ål:

Vestlia (Ål sentrum): Både Bråtabakkjin og Hallingspretten er tilbake i normal drift etter utbedringsarbeid de siste ukene.

Hallingdal Sykkelpark: Parken er åpen for sykling. Adkomststier kan ha noe redusert kvalitet pga. værskade, så syklister oppfordres til å sykle ekstra varsomt.

Geilo:

I heisen er Gold Digger, Anaconda og Fire Ant åpne for sykling. Flow Motion er fortsatt stengt pga. skader etter uværet. Heisen kjører i helger samt hele uke 40 og 41.

Normal drift i Vestlia Sykkelpark og stiene langs Ustedalsfjorden.


Hemsedal:

Alle heisbaserte stier og Tottelia er i normal drift. Noen redusert fremkommelighet på Silverstone i forbindelse med bygging av nye heiser. Skader relatert til ekstremvære er utbedret, men syklister oppfordres fortsatt til å sykle ekstra varsomt og være særlig oppmerksomme på ujevnheter i underlaget, som kan avvike fra normal standard. Heisen er åpen helgen 2.-3. september og igjen 30. september til 8. oktober. I mellomliggende periode vil heisen være stengt pga. montering av ny stolheis.


 

Saken oppdateres løpende! Har du tips eller observasjoner fra terrenget? Send oss gjerne innspill på rides@trakknroll.no!


Viste du at du nå kan melde inn skader på stien ved bruk av vår Trailguide app? Velg "Rapporter føreforhold" under den respektive stien og send innspill.Comments


bottom of page