top of page

SNIKTEST: HEMSEDØLENE FIKK PRØVE NY FLYTSTI

- Byggingen av den nye flytstien i Hemsedal har stått på hele sommeren, og er så langt i rute i forhold til åpning når stolheisen setter i gang 1. juli 2021. Med litt under en uke igjen av byggesesongen, inviterte stieier Hemsedal Aktivitetsanlegg torsdag lokale bidragsytere til en felles markering av en veloverstått byggesesong. Stibyggerne hadde for anledningen fjernet sperringene på stien, og dermed kunne de fremmøtte få en liten smakebit av hva som venter neste sommer. Målt i smil og spontane jubelrop fikk stien en overveldende mottakelse av hemsedølene.

 

Både ferske og rutinerte stisyklister kan bare begynne å legge planene for neste sommer. Etter å ha testet ut ca. 2 km av den kommende flytstien i Hemsedal, er det liten tvil om at dette blir et obligatorisk stopp på sykkelferien. I videoen over kan du bli med lokale Magnus Grönberg på en runde i den nye stien.


Bildetekst: Flere lokale kids var på plass for å teste den nye flytstien. Luca Botten testet like godt luftrommet i samme slengen. Foto: Magnus Grönberg


Prosjektleder i Hemsedal Aktivitetsanlegg, Anneli Vøllo, har sett frem til å kunne la lokalmiljøet ta del i det unike prosjektet:


«Bygging av nærmere 12 km med sti er ingen liten jobb, og for forventningsfulle bidragsytere og syklister er det lenge å vente til stien åpner neste sommer. Derfor tok vi initiativ til dette event, hvor vi samtidig kan få sagt takk for innsatsen til alle de fantastiske stibyggerne som har stått på i all slags vær, for at Hemsedal skal få en rå flytsti.»


I tillegg til de 13 stibyggerne var omtrent 85 deltakere på plass til testeventet, og den lokale sportsbutikken MOH+ stilte med demosykler fra Specialized. Det ble syklet mange runder i den 2 kilometer lange rundløypen, som var åpen for anledningen, og stibyggerne fikk mye skryt fra de fremmøtte. Mark McClure har vært involvert i sykkelutviklingen i Hallingdal de siste 5 årene. I tillegg til å ha designet den nye flytstien, er han også byggeleder for prosjektet.


«Med tiden vil Hemsedal uten tvil bli en topp sykkeldestinasjon i Skandinavia.»

Bildetekst: Mark McClure er sjefdesigner og byggeleder for den nye flytstien i Hemsedal. Foto: Magnus Grönberg


«Dette er den beste belønningen man kan få som stibygger – å se alle smilene og høre tilbakemeldingene fra folk. Jeg har bygget sti i hele verden, og sett hvordan terrengsykling kan forandre steder. Akkurat det tror jeg også vi får oppleve i Hemsedal fra neste sommer. Med tiden vil Hemsedal uten tvil bli en topp sykkeldestinasjon i Skandinavia.»


Se flere fotos fra Hemsedal under. Følg med her på Rides.no og på @hallingdalrides, for seneste nytt om prosjektet! 

Fakta om prosjektet:

  • Initiativtaker: Hemsedal Aktivitetsanlegg AS (Ideelt selskap med eid av Hemsedal Kommune, Hemsedal Idrettslag og Hemsedal Turisttrafikklag SA)

  • Lengde: Flytstien måler godt 8 km fra topp til bunn. Totalt inkl. tilkomst- og returstier bygges ca. 12 km sti.

  • Gradering: Blå / middels

  • Passer for: Fra ferske syklister med litt tekniske ferdigheter til øvede terrengsyklister

  • Planlagt åpning: Juli 2021

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page