top of page

SYKKELGLEDE TIL SISTE PUMP!

- Hallingdal Pumptrack Series er Norges eneste pumptrackserie, og blant årets store nyvinninger i Hallingdal. I helgen rundet serien av sesongen med 4. og siste serierunde i rykende fersk pumptrack på Flå.

 

Offisiell åpning og snorklipping innledet 4. og siste runde av Hallingdal Pumptrack Series, som inntok Flå i helgen. Runden gikk på funklende ny pumptrack i Flå sentrum, og ved startstreken sto 40 forventningsfulle deltakere i alderen 3 til 46 år. Det ble ikke spart på noe i sesongavslutningen, og dagen bød på spektakulær kjøring, store smil og et par dramatiske øyeblikk – bla. da siste rundes vinner og raskeste i kvalifiseringen, Niklas Halvorsen, kjørte ut kort før mål. I stedet ble det Sixten Simonsen som tok sin første seier i eliteklassen denne sesongen.

Det ble ikke spart på noe i sesongavslutningen, og dagen bød på spektakulær kjøring, store smil og et par dramatiske øyeblikk

I juniorklassen var det intet mindre enn 23 vinnere, som alle reise hjem med diplom og velfortjente premier fra SpareBank1 Hallingdal Valdres og Vertical Playground. Raskeste junior var for andre gangen i strekk Leander Bunes, som nå får rydde plass på veggen til enda et av de ettertraktede pumptrack-trofeene.


Bilde: Fokusert deltaker klar til start. Foto: Lars Storheim


Èn som definitivt begynner å få det trangt på troféhylla er Annika Pettersen (bilde under), som har gjort storeslem i Hallingdal Pumptrack Series med sin 3. strake seieren i eliteklassen for kvinner. Hun kan dermed sette ytterligere 5000,- inn på premiekontoen for denne sesongen.

Det ble også heder til en lokal sykkelhelt på Flå denne lørdagen. I åpen klasse satte Ove Grøndal konkurrentene til veggs, og beviste at det er mulig å kjøre svinfort på dirtsykkel.

Eventansvarlig Clint Butcher ser nå tilbake på en debutsesong med 4 veloverståtte arrangementer:


«Da vi besluttet oss for å lansere pumptrackserien ante vi ikke hvordan dette konseptet ville bli mottatt – og om det i det hele tatt ville dukke opp noen på konkurransene. Når vi nå setter punktum har vi hatt over 170 syklister ved startstreken, og skapt god stemning uansett vær og vind.»

«Det at proffe syklister og en 3 åring på balansesykkel kan kjøre side om side, er en god oppskrift på å skape sykkelglede og bøttevis med inspirasjon for neste generasjon av syklister i Hallingdal.

Butcher tror at lavterskelprofilen på arrangementet har vært en suksessfaktor:


«Det at proffe syklister og en 3 åring på balansesykkel kan kjøre side om side, er en god oppskrift på å skape sykkelglede og bøttevis med inspirasjon for neste generasjon av syklister i Hallingdal. Nå skal vi bruke de neste ukene og månedene på å evaluere og videreutvikle serien, så neste års utgave blir enda råere.»
 

Fakta Hallingdal Pumptrack Series:

  • Hallingdal Pumptrack Series har i 2020 hatt totalt 4 runder: Geilo (3. juli), Gol (25. juli), Nesbyen (3. september) og Flå (3. oktober)

  • For hver runde er det 10.000,- på spill i eliteklassen – 5.000,- til hhv. raskeste mann og kvinne.

  • Sponsorer: SpareBank1 Hallingdal Valdres (hovedsponsor), Vestlia Resort og Ski Geilo (Geilo), Intersport Gol (Gol), Nesbyen Ski og Sykkel samt Giro Norge (Nesbyen), Vertical Playground (Flå)

  • «Hallingdal Pumptrack Series» er organisert av Tråkk ‘n’ Roll SA, som er eid av de 6 destinasjonsselskapene i Hallingdal.

  • Du kan lese mer om arrangementet her.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page